fbpx
Coach
Ochii larg închiși

Coach?! Sunt blocat, nu stiu ce vreau si pentru ca nu stiu ce vreau, nu stiu ce sa fac!

Coach, antrenor sau persoana care te antreneaza sa-ti gasesti raspunsul si sa treci la actiune!

Fiecare persoana este uneori in impas. Poate fi vorba despre cariera, unde ceva nu mai merge bine, poate fi relatia in care nu te mai simti fericit sau poate fi acel sentiment ca pur si simplu nimic nu mai are sens. Toate acestea sunt firesti, normale pentru ca sunt omenesti, iar nimic din ce e omenesc nu ne este strain. Insa aceste trairi sunt „anuntul” ca avem nevoie de o schimbare. Nemultumirea constanta, frustrarea, nefericirea, sunt cateva dintre semnele care arata ca e timpul inoirii, imbunatatirii.

Schimbarea este esenta coaching-ului!

Coaching-ul este un proces care are ca scop schimbarea catre o anumita directie, in atingerea unui scop.

Coaching-ul este despre implinirile pe care le cauti, despre performanta pe care ti-o doresti, despre a imbunatati ceva anume din viata ta. In coaching resursele si abilitatile tale sunt instrumentele pe care le folosesti ca sa obtii ce-ti doresti.

Schimbarea este esenta coachingului!

Ce este un coach?

Coach-ul este o persoana care are expertiza in a te indruma sa gasesti solutii si sa produci schimbarea de care ai nevoie, este un facilitator al transformarii tale proprii si personale, in functie de mediul tau, de situatia ta, de abilitatile si aptitudinile tale.

Ce face un coach?

Un coach te ajuta sa gasesti singur raspunsurile la provocari, este alaturi de tine oferindu-ti sustinere. Te ghideaza sa-ti atingi obiectivele si sa ajungi la potentialul tau maxim prin a-ti adresa intrebari si a-ti acorda spatiul sa reflectezi astfel incat sa-ti poti gasi singur raspunsurile. Un coach nu-ti va spune ce sa faci sau ce sa nu faci si nici nu-ti va da sfaturi. El te va indruma sa afli singur ce si cum ai de facut, te va provoca sa depui efort, sa iesi din zona de confort.

Ce este coachingul?

Coaching-ul este o relatie de sustinere pe termen relativ scurt, bazata pe incredere si egalitate, care are ca obiectiv performanta, reusita clientului.

Un coach are abilitatea de a maximiza resursele tale, de a-ti recunoste si arata punctele tale forte si de a te provoca sa-ti depasesti limitele. Un coach te face sa-ti asumi responsabilitatea necesara schimbarii. El te va provoca sa iti identifici abilitatile si modul in care sa le folosesti astfel incat sa treci de la ganduri la fapte. Alaturi de un coach poti sa ajungi la mentalitatea potrivita pentru a produce schimbarea, performanta.

Cand ai nevoie de un coach?

Cand nu stii ce vrei

Cand nu stii ce vrei

Cand nu stii ce vrei este necesar sa iti gasesti raspunsurile la o serie de intrebari. Raspunsurile pe care le poti gasi alaturi de un coach iti vor arata cum ai ajuns in acea situatie si ce alegere sa faci, cum sa procedezi si cat efort sa depui. De cele mai multe ori, cand nu stim ce vrem, este despre faptul ca avem mai multe optiuni, iar dificultatea de a alege vine dintr-o incredere in sine scazuta, care genereaza lipsa motivatiei.

Cand te simti blocat

Cand te simti blocat

Daca te afli intr-un blocaj, un coach te poate ghida sa-ti schimbi perspectiva asupra momentului in care te afli. A fi blocat inseamna a nu putea „vedea” ce urmeaza. Coach-ul stie ca ai deja tot ce este necesar pentru a merge mai departe, pentru a activa energia necesara deblocarii. Actiunile tale isi pot gasi finalitatea pe care ti-o doresti, cand stii la ce-ti doresti sa ajungi si care e calea pe care sa o urmezi.

Cand esti in fata unei provocari si simti ca nu-i poti face fata

Cand esti in fata unei provocari si simti ca nu-i poti face fata

Sa faci fata unei provocari inseamna sa actionezi planificat, iar un coach te ghideaza sa reusesti sa-ti faci cel mai bun plan. In choaching, resursele si abilitatile tale sunt intotdeauna instrumentele cu care lucrezi si poti sa ajungi la nivelul urmator. 

Cand ceea ce faci nu mai da rezultate

Cand ceea ce faci nu mai da rezultate

Lumea si viata sunt intr-o continua schimbare, iar cand ceea ce faci nu mai da rezultate apare frustrarea, nemultumirea. Alaturi de un coach poti gasi noi resurse personale cu ajutorul carora sa faci lucrurile diferit, sa idetifici in ce etapa te afli si care este scopul pe care iti doresti sa-l indeplinesti.

Cand faci tot ce poti, dar nu performezi

Cand faci tot ce poti, dar nu performezi

Uneori este nevoie de schimbari mai mari, care, o data facute, ne duc mai aproape de noi insine. Insa schimbarile sunt dificile. Cand ai un coach, ai posibilitatea sa te intelegi mai bine pe tine insuti si sa iti dai seama daca ceea ce faci este si ceea ce raspunde dorintelor tale.

Scrie-mi un mail

salut@dezvoltam.ro

Trimite-mi un mesaj pe WhatsApp

0730960000