fbpx

Seara de Pictura si Vin

Serile de “Pictura si vin” sunt momentele in care timpul si spatiul se dizolva in arome si culori. Acuarelele ocupa cuminti cate un locsor pe paleta, pensulele asteapta aliniate caldura mainilor, iar paharele de vin pastreaza strans aroma pana ce artistii serii isi fac aparitia in fata panzelor neincepute.

Sub indrumarea priceputa a coordonatorului de curs culorile capata viata la intalnirea cu creativitatea, alunecand suav pe panza mangaiata de  pensule. Descoperim pas cu pas panza si importanta fondului de culoare; cum potolim albastrul taios in bleu-ul transparent al cerului, cum albul aduce lumina si stralucire, cum frunzele si valurile au in spate tehnica  clara aplicata insa cu sfiala de maini stangace la inceput si din ce in ce mai curajoase pe masura ce ochii simt conturul imaginii. Invatam sa folosim perspectiva si diferenta de forma si culoare intre planul apropiat si departat, de jos si de sus, de intuneric si lumina.

La inceput timid, neincrezator parca, culorile se transforma in umbre si lumini, creand parca spatiul propice pentru ce va sa vina. Inca o tusa, o gura de vin si conturul incepe sa se umple de viata. Apare natura, apar copacii, cerul,  viata, sufletul fiecaruia capata forma pe panza de-acum plina de viata.

Doua ore par o clipita. Parca niciodata suficient…parca intotdeauna uimitor…fara exceptie, la sfarsitul fiecarui atelier de pictura ne intrebam: “oare chiar eu am creeat asta?” si plecam incantati, fiecare catre propriul univers cu pictura strans si delicat purtata in brate, trofeul acestei seri de “pictura si vin”. De fiecare data mai bogati, mai valorosi, mai bucurosi, mai iubitori, mai dornici si mai nerabdatori sa raspundem din nou chemarii de-a descoperi tema ce ne va indruma pensulele si saptamana viitoare 😊

%d blogeri au apreciat: