fbpx
photo 2020 10 28 17 38 51

Nicoleta Tiloi

Mă numesc Nicoleta Tiloi   și sunt profesoară de limbi moderne (limba franceză  și limba română) într-o școală privată din București, trainer si consilier NLP Integrativ.

Îmi place să lucrez cu copiii pentru că aceștia reprezintă un potențial uriaș care are nevoie să fie validat și încurajat. Cred că misiunea și rolul meu de profesoară sunt importante pentru că, dincolo de predarea unei materii, constă și în a oferi copiilor o perspectivă asupra vieții și un model de comportament, de conduită morală și de valori.

Accesul la limba și la cultura franceză mi-au prilejuit întâlnirea cu cărțile scrise de Francoise Dolto și Jacques Salome. Acești autori mi-au deschis apetitul pentru psihologie și dezvoltare personală, domenii care, în timp, au devenit adevărate pasiuni.

În același timp, am realizat că, oriunde mă aflam, oamenii veneau spre mine pentru a găsi suport și ghidaj atunci când se confruntau cu momente dificile în viața personală sau la locul de muncă. Acest lucru a devenit o misiune pe care mi-am asumat-o, accesând și absolvind cursuri de NLP Practitioner și Master, certificate de International Association For Neuro-Linguistic Programming și Asociația Profesională de NLP Integrativ.  Totodată am absolvit cursurile de Consilier de Dezvoltare Personală  și de Trainer  – ambele acreditate ANC și cursul de Tehnici de Meditație și Vindecare – Certificare în Hipnoza Modernă, acreditat de The American Board of Hypnotherapy. Toate aceste cursuri au fost experiențiale și am avut ocazia să le aplic în exerciții practice.

Pe lângă cunoștințele necesare și experiența dobândite accesând aceste cursuri, am demonstrat și dezvoltat calități pe care cei cu care am lucrat le-au remarcat: atenția, empatia, ascultarea activă, fina observație, calmul, prezența, vocea caldă și blândă, capacitatea de a crea un cadru de susținere și parteneriat cu clienții, de a crea un spațiu de relație.

Toate acestea precum și experiența de peste douăzeci de ani în lucrul cu ”oamenii mici” mă susțin în demersul de a inspira fiecare client să își găsească propriile răspunsuri, să se cunoască pe sine, să identifice tiparele care îl blochează și resursele care îl ajută pentru a trăi o viață împlinită.